Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/05/2010

Ομιλία Δημ.Στρατούλη στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ανέφερε τα εξής:

Τα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ για τη δραματική αύξηση της ανεργίας τον Φεβρουάριο και ο Υπουργός Εργασίας για το ύψος της ανασφάλιστης εργασίας επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της δεν έχει μόνο εξαπολύσει μια σκληρή ταξική επιδρομή ενάντια στην εργατική τάξη αλλά γυρίζει τη χώρα δύο αιώνες πίσω επιβάλλοντας ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα και καταδικάζοντας το λαό στη μαζική ανεργία και στην εκτεταμένη φτώχεια.

Το ύψος του ποσοστού της ανασφάλιστης εργασίας (1 στους 4 εργαζόμενους) είναι εξαπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου και εάν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ το είχαν μειώσει τουλάχιστον στο μισό θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το πρόσφατο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αντί να ανοίξει πόλεμο στην ανασφάλιστη εργασία και στην εισφοροδιαφυγή, κηρύσσει τον πόλεμο στους ασφαλισμένους και στο δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις τους είναι το μόνο αποτελεσματικό εργαλείο, με το οποίο μπορούν να ματαιώσουν τον «κοινωνικό καιάδα», στον οποίο τους ρίχνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε., και να ανοίξουν ελπιδοφόρους προοδευτικούς ορίζοντες για τη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου