Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/05/2010

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΝ Κυκλάδων για την επίσκεψη Γλύξμπουργκ στην Τήνο

Στην Τήνο σήμερα 14-5-2010 και ώρα δεκάτη πρωινή αφίχθη ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες την οικογένεια Γλύξμπουργκ (Κωνσταντίνος, 'Αννα-Μαρία και Νικόλαος) προφανώς για να προσκυνήσουν την Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στο λιμάνι τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάρκος Ζάρπας, καθώς επίσης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου.

Η μικρή πομπή, αποτελούμενη από αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες και δύο ακόμη στα οποία επέβαιναν οι παραπάνω αναφερθέντες, έφτασε στο Ναό, όπου οι “υψηλοί προσκυνητές” -προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολής- έτυχαν επίσημης υποδοχής από τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, κ.λπ. κκ Δωρόθεο Β΄, ο οποίος, συνεπικουρούμενος από τον πατέρα Γεώργιο Φανερό και τον πατέρα Μάρκο Φώσκολο, περίμενε στα σκαλιά του Ναού για να υποδεχθεί την τέως Βασιλική οικογένεια. Στη συνέχεια ετελέσθη παράκληση.

Και βέβαια, διερωτώμεθα εμείς οι απλοί πολίτες: Προς τι αυτή η υποδοχή; Μήπως επειδή ο Γλύξμπουργκ είναι Ολυμπιονίκης; Ποιος έδωσε την εντολή; Ο Αρχιεπίσκοπος; Ο Μητροπολίτης; Και γιατί οι εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας υπακούουν στα κελεύσματα της θρησκευτικής  και αψηφούν το περί δικαίου αίσθημα των εκλεκτόρων τους;  

Και οι αιρετοί κρίνονται και θα κριθούν από το λαό, ο Διοικητής όμως του Αστυνομικού Τμήματος, υπό ποία ιδιότητα και κατόπιν τίνος την εντολή παρευρέθη  αυτοπροσώπως;

Ο κος Γλύξμπουργκ έχει κάθε δικαίωμα να προσκυνήσει, αλλά ποιος ήταν ο λόγος της επίσημης υποδοχής; Άραγε ο Μητροπολίτης ή αυτός που έδωσε την εντολή είναι διατεθειμένος να κάνει μια παρόμοια υποδοχή σε έναν απλό πολίτη της χώρας αυτής που αύριο θα ζητήσει ή θα απαιτήσει κάτι παρόμοιο; Γιατί μάλλον πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια Γλύξμπουργκ δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.

Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ