Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/10/2004

Σχετικά με την επιστολή του Δ/ντα Συμβούλου του ΟΤΕ στους εργαζομένους του για 6200 απολύσεις στην επιχείρηση

Σχετικά με την επιστολή του Δ/ντα Συμβούλου του ΟΤΕ στους εργαζομένους του για 6200 απολύσεις στην επιχείρηση, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μελος του Δ.Σ. του ΟΤΕ δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Βουρλούμης, αφού καλύπτει, αθωώνει και διαιωνίζει το σύστημα διαπλοκής και κακοδιοίκησης του ΟΤΕ, που οδήγησε την πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας σε χρεοκοπία, έρχεται για άλλη μια φορά να φορτώσει τα «σπασμένα» στους εναπομείναντες -από τις συνεχείς μειώσεις προσωπικού- εργαζομένους του ΟΤΕ.

Με την σημερινή επιστολή, τους τρομοκρατεί και τους καλεί να σώσουν την επιχείρηση αποδεχόμενοι την αναγκαστική συνταξιοδότηση χιλιάδων συναδέλφων τους, την κατάργηση του κανονισμού εργασίας τους και την ένταξή τους σε «εργασιακές σχέσεις γαλέρας», οδηγώντας σε χρεοκοπία το ΤΑΠ-ΟΤΕ και το ΙΚΑ.

Δείχνει την πυγμή του στους εργαζομένους του ΟΤΕ, που δεν φταίνε τίποτε, ενώ συμβιβάζεται με τα διαπλεκόμενα κι όσους λεηλάτησαν και εξακολουθούν να λεηλατούν την περιουσία του ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι βέβαια του ΟΤΕ ξέρουν από παλιά να τρομοκρατούν οι ίδιοι με τους αγώνες τους όσους κάθε φορά τους τρομοκρατούν και το ίδιο θα κάνουν και τώρα.

Το ερώτημα είναι τι κάνει ο κ. Πρωθυπουργούς και εάν καλύπτει ή όχι αυτές τις πολιτικές. Η «σεμνότητα και η ταπεινότητά του» σημαίνουν για τους εργαζομένους του ΟΤΕ απολύσεις και αποδιάρθρωση των εργασιακών τους σχέσεων;

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τον κ. Βουρλούμη, που η ίδια τοποθέτησε στον ΟΤΕ, και να πάρει την πολιτική της ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη αυτή επιχείρηση. Και σε κάθε περίπτωση να ξέρει, ότι όσοι σπέρνουν ανέμους πολύ σύντομα θερίζουν θύελλες.

To Γραφείο Τύπου