Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2010

Σχόλιο Δημήτρη Στρατούλη για τις πιέσεις του ΔΝΤ για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ  Στρος Καν για την ανάγκη μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το εξής σχόλιο:

Ο «σοσιαλιστής» επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνεργασία με την ΕΕ και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για να μειώσουν τους μισθούς στο δημόσιο τομέα καθώς και όλες τις συντάξεις επικαλέστηκαν την ανάγκη αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας μας.

Τώρα για να μειώσουν τους μισθούς και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα επικαλούνται την ανάγκη ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Για την χαμηλή όμως «ανταγωνιστικότητα» των ιδιωτικών επιχειρήσεων «γνωρίζουν και οι κότες στη χώρα μας» ότι δεν ευθύνονται οι μισθοί των εργαζομένων, αφού τη τελευταία 20ετία υπολείπονταν σταθερά των ετήσιων αυξήσεων της παραγωγικότητας της εργασίας. Ευθύνονται οι υψηλές τιμές των προϊόντων στις οποίες ενσωματώνονται τεράστια επιχειρηματικά κέρδη, καθώς και το υπερτιμημένο σε σχέση με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας ευρώ.

Το δημοσιονομικό πρόβλημα ή η «ανταγωνιστικότητα» είναι απλά τα προσχήματα του συνεταιρισμού ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης, προκειμένου να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  καλεί τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να δώσουν τη δική τους απάντηση με τη μαζική και μαχητική τους συμμετοχή, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη. Όλοι και όλες στους δρόμους.

To Γραφείο Τύπου