Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ

Παρακολουθώ από το πρωί σειρά δηλώσεων και αντιδηλώσεων σχετικά με τη μη εκλογή του συντρόφου Φ. Κουβέλη, ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο του κόμματος.

Το ίδιο το γεγονός καταδεικνύει πως ακόμη και ένα καλό μέτρο, όπως αυτό της δυνατότητας σταυροδότησης συντρόφων/ισσών από διαφορετική λίστα, μπορεί να εξελιχθεί στο αντίθετό του, αν δεν υπάρχει ο ελάχιστος σεβασμός στις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας επιλογής.

Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, στην ουσία ανέλαβε την ευθύνη γιʼ αυτή τη σκοπούμενη μεθόδευση. Δεν χρειάζεται «να επιτεθεί» κανείς στους συντρόφους. Επιτίθενται μόνοι τους στον εαυτό τους για λίγα ψίχουλα μικροτασικού, επικοινωνιακού ή εκλογής αντιπροσώπων συμφέροντος. Χρειάζεται να κατανοήσουν ότι, όλα όσα διακηρύσσουν με ενέργειες σαν αυτές, αυτοακυρώνονται.

Συγχρόνως, είναι πλήρως κατανοητή αλλά όχι δικαιολογήσιμη η ομοβροντία δηλώσεων στελεχών, κύρια της Ανανεωτικής Πτέρυγας, που, καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια, θεωρούν υποχρέωσή τους να επιτεθούν στην επιλογή του κόμματος για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου. Αναδεικνύουν έτσι την αντίληψη πως η πολιτική συνεννόηση είναι παραδεκτή όταν γίνεται μεταξύ τάσεων ή κεντρικών στελεχών, αλλά απαράδεκτη όταν γίνεται μεταξύ όλων των μελών του κόμματος. Απλά δεν συμφωνούμε.

Η σημερινή εικόνα δείχνει το κόμμα που δεν θέλουμε να έχουμε. Είναι ένας ακόμα λόγος που επιβεβαιώνει την ανάγκη έκτακτου Συνεδρίου. Συνέδριο, όπου τα μέλη του κόμματος μπορούν να επιβάλουν αριστερό κόμμα δημοκρατικό, ισχυρό, με ενιαία φωνή και κύρος. Είναι στο χέρι μας και δικαίωμά μας.

To Γραφείο Τύπου