Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/05/2010

Δήλωση Δημ.Στρατούλη για την πρόσκληση του Υπ. Εργασίας στους εργατικούς και εργοδοτικούς φορείς για διαβούλευση για θέματα της αγοράς εργασίας

Σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας στους εργατικούς και εργοδοτικούς φορείς για διαβούλευση για θέματα της αγοράς εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής:

Η πρόσκληση του υπουργού Εργασίας στα συνδικάτα των εργαζομένων για διάλογο για τα μέτρα κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων που περιέχονται στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μοιάζει με το διάλογο που κάνουν οι ανθρωποφάγοι με τα υποψήφια θύματά τους για το αν θα τα φάνε ζωντανά ή βραστά.

Η πρόσκληση αυτή είναι και υποκριτική, γιατί είναι γνωστό ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις προβλέπεται ότι θα θεσπιστούν μονομερώς από τον Υπουργό Εργασίας είτε με υπουργικές αποφάσεις είτε με προεδρικά διατάγματα μετά από δική του πρόταση. Επομένως, Ανδρέας κερνάει, Ανδρέας πίνει, και όλα τα άλλα είναι για να κρατηθούν τα προσχήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα συνδικάτα να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση για προκάτ-διάλογο, αλλά να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων στις προσπάθειες του συνεταιρισμού κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας 150 χρόνια πίσω.

To Γραφείο Τύπου