Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/10/2004

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Υπουργό Τουρισμού

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Δ.Αβραμόπουλο.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ τον κ. Κωνσταντόπουλο και είχα πράγματι μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά μας προγράμματα.
Παρουσίασα στον κ. Πρόεδρο τη νέα αντίληψη στην οποία στηρίζεται η στρατηγική μας για τον τουρισμό, που θέλει τρεις βασικούς πυλώνες να τον στηρίζουν: περιβάλλον, πολιτισμό και ανάπτυξη, ένα είδος αρμονικής συνύπαρξης.
Ακουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις παρατηρήσεις του κ. Κωνσταντόπουλου, μέσα από την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια, γύρω από θέματα που αφορούν στον ρόλο του νεοσύστατου Υπουργείου και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την χρήσιμη και εγκάρδια συνομιλία.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Υπουργός με ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Επίσης και εγώ εξέθεσα στον κ. Υπουργό τις απόψεις και τις θέσεις του ΣΥΝ για προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της ανάπτυξης και της τουριστικής πολιτικής. Μας ενδιαφέρει η αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη, μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, η αειφορία της ανάπτυξης και η συνεκτίμηση για κάθε παρέμβαση και των τριών δεδομένων: Και του οικονομικού και του κοινωνικού και του περιβαλλοντικού.
Ιδιαίτερα ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για ζητήματα που ο ΣΥΝ έχει κατ΄ επανάληψη φέρει στη Βουλή και σχετίζονται με τον τομέα της αρμοδιότητάς του.
Είχα μια πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση μέσα σ΄ ένα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και τον ευχαριστώ γι αυτό.

To Γραφείο Τύπου