Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/05/2010

Ιδρύσεις και προαγωγές των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης

Ερώτηση Μ.Κριτσωτάκη προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας έχουν ανακοινωθεί οι ιδρύσεις και οι προαγωγές των «Γενικών» Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός της σχολικής χρονιάς 2010-2011.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ιδρύσεις και τις προαγωγές των ειδικών σχολείων καθώς και των τμημάτων ένταξης.

Στην Ελληνική εκπαιδευτική νομοθεσία υπάρχουν οι διατάξεις εκείνες που αφορούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις ενώ και σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα η εκπαίδευση των ΑμΕΑ είναι υποχρεωτική και παρέχεται δωρεάν, προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών αυτών.

Επίσης, ακόμα δεν έχουν συσταθεί οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ( ψυχολόγων, εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών, φυσιοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών κ.λ.π.) και του βοηθητικού προσωπικού, με βάση το νόμο 3699/2008, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος τα σχολεία αλλά και τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) προσφέροντας τις σημαντικές υπηρεσίες διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης τόσο των μαθητών όσο και εκείνων που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

1.    Προτίθεται να προβεί άμεσα στην ανακοίνωση των ιδρύσεων και προαγωγών των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας;

2.    Προτίθεται να προχωρήσει στις συστάσεις των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού και εντός ποιου χρονικού πλαισίου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κριτσωτάκης Μιχάλης