Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/05/2010

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Δημ.Δρούτσα μετά από παρέμβαση του Θ. Δρίτσα σχετικά με το θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δρούτσας, μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα, σχετικά με το θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής που ξεκίνησε με πλοία από την Ελλάδα προς τη Γάζα, έκανε την ακόλουθη δήλωση, η οποία καταχωρήθηκε στα πρακτικά της Επιτροπής:

«Σε ό,τι αφορά στο θέμα της Γάζας, γνωρίζω ότι έχετε στείλει και νέα επιστολή στον Πρωθυπουργό για αυτό το θέμα. Θα υπάρξει άμεση απάντηση, απλώς να σας πω κι εγώ από τη δική μου την πλευρά μια πρώτη αντίδραση, ότι βεβαίως κάθε νόμιμη δραστηριότητα μη κοινοτικών οργανώσεων πρέπει να είναι ελεύθερη, αυτό είναι μια αρχή στην οποία πιστεύουμε, από την άλλη βεβαίως, πρέπει ο καθένας να γνωρίζει τους κινδύνους και τα ρίσκα οποιασδήποτε πρωτοβουλίας. Θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε επιστήσει την προσοχή σε όλους τους επιβαίνοντες, από ελληνικής πλευράς, για τους κινδύνους ασφαλείας αυτής της πρωτοβουλίας, από την άλλη πλευρά όμως, να το πω και αυτό με απόλυτο τρόπο και να είστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση του Υπουργείου Εξωτερικών έχει προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα και βήματα, ώστε η ασφάλεια να μπορεί να εγγυηθεί. Έχουμε προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και επαφές. Να σας πω ότι και εγώ ο ίδιος είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, τον κύριο Εχούντ Μπαράκ, πάνω σε αυτό το θέμα. Να είστε σίγουροι ότι ελληνική Κυβέρνηση, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί βέβαια σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια, όσο βεβαίως αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί. Η θέση της Ελλάδας απέναντι στο παλαιστινιακό  είναι σαφέστατη, δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια πάνω σε αυτό και έχουμε εκφράσει με όλους τους τόνους, ακριβώς, αυτή τη θέση μας. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Επιτροπή και όλα τα μέλη για αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο. Βεβαίως πάντα στην διάθεσή σας για περαιτέρω συζήτηση και για άλλα θέματα.»

To Γραφείο Τύπου