Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/05/2010

Εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ στην πλαζ Αγ.Κοσμά - Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Πολιτισμού και Τουρισμού - Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην παραλία του Ελληνικού και στην ανάγκη να δοθεί η διαχείρισή της στο Δήμο. Επανερχόμαστε στο θέμα με αφορμή την ανάγκη επισκευής της ράμπας πρόσβασης των ΑΜΕΑ στη θάλασσα.

Ο Δήμος Ελληνικού διαχειρίζεται de facto εδώ και 3 χρόνια την πλαζ του Αγ. Κοσμά. Με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών, και προσωπική δουλειά των δημοτικών συμβούλων δημιουργήθηκε εκεί μια υποδομή για ΑΜΕΑ που δεν υπάρχει αλλού. Εγκαταστάθηκε ειδικό μηχάνημα για να μπαίνουν και να βγαίνουν από τη θάλασσα συνάνθρωποι μας με κινητικά προβλήματα.

Το σύστημα λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά μέχρι τώρα. Όμως η χειμωνιάτικη θάλασσα έφθειρε την ράμπα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στο μηχάνημα. Τα καροτσάκια δεν μπορούν να φθάνουν εκεί απρόσκοπτα.

Η επισκευή της ράμπας πρέπει να γίνει. Καθώς όμως δεν έχει ακόμη δοθεί η διαχείριση της πλαζ στο Δήμο, κάθε εργασία επισκευής της ράμπας θεωρείται παράνομη και μπορεί να οδηγήσει στο κρατητήριο το συνεργείο του Δήμου, και στο δικαστήριο το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.

Καθημερινά το αστυνομικό τμήμα & το λιμενικό εποπτεύουν το χώρο για να μην συντηρηθεί η ράμπα, την ίδια στιγμή που σε λίγες δεκάδες μέτρα λειτουργούν τα παράνομα νυχτομάγαζα χωρίς να ενοχλείται η πολιτεία.

Είναι ζήτημα επείγουσας προτεραιότητας να δοθεί τώρα η διαχείριση της πλαζ στο Δήμο για να μπορέσει να συντηρηθεί νόμιμα η ράμπα των ΑΜΕΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1.    Τι θα κάνουν για να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα που προσβάλει τον πολιτισμό μας;

2.    Μέχρι πότε θα ανέχονται τις παράνομες επιχειρήσεις και θα διώκουν ανθρώπους που εργάζονται για τα αυτονόητα δικαιώματα όλων των πολιτών;

3.    Τι πρωτοβουλίες θα πάρετε για την υποστήριξη της δυνατότητας των ΑΜΕΑ να χρησιμοποιούν την πλαζ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ