Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/05/2010

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή

Είναι θλιβερή η εικόνα ενός Πρωθυπουργού κι ενός μεταφερόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, να επιχειρεί να εμφανιστεί ότι ασχολείται με τα προβλήματα της κοινωνίας, προκειμένου νʼ αποδράσει και να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που εκκόλαψαν φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, που συγκλονίζουν το δικομματικό σύστημα.

Μόνο που το καλάθι που κρατούσε ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Ροδόπη ήταν μικρό. Γενικόλογες εκθέσεις ιδεών κι επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις καλών προθέσεων δεν πείθουν κανένα, ότι μπορούν νʼ αντιμετωπίσουν τα εκρηκτικά προβλήματα της απασχόλησης των νέων, της αποβιομηχάνισης της περιοχής, της αποδιάρθρωσης της Αγροτικής Παραγωγής και της υπονόμευσης του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Ακόμη και η ανακοίνωση των 61 εκατ. Ευρώ εγγυήσεων του Δημοσίου, για τα οποία βρίσκονται 2 χρόνια οι εργαζόμενοι των ΕΝ.ΚΛΩΣ. στο δρόμο, δεν δίνουν καμιά προοπτική για το μέλλον της ΕΝ.ΚΛΩΣ. αν δεν συνοδεύονται από τον Δημόσιο έλεγχο. Αντιθέτως  στρώνουν το δρόμο για ξεπούλημα του Ομίλου σε νέα ιδιωτικά συμφέροντα.

To Γραφείο Τύπου