Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/05/2010

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ - Στίγμα για τη Διεθνή Κοινότητα, που δεν προστάτεψε των ανθρωπιστική αποστολή

Δήλωση Π.Τριγάζη, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΝ

Ενεργώντας σαν διεθνής πειρατής, η κυβέρνηση του Ισραήλ διέπραξε νέο έγκλημα, αυτή τη φορά εναντίον του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό. Οι ζωές που χάθηκαν από την επιδρομή στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» του «Free Gaza Movement» δεν θα είχαν χαθεί αν είχε επιτραπεί η ομαλή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η νέα τραγωδία αποτελεί συνέχεια της διαρκούς τραγωδίας του αποκλεισμού της Γάζας, που είναι παράνομος και βάρβαρος και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές καθημερινά.

Αποτελεί στίγμα και για τη διεθνή κοινότητα το γεγονός ότι δεν προστάτεψε την πολυεθνική ανθρωπιστική αποστολή. Βαρύνεται και η ελληνική κυβέρνηση για την αδράνειά της και γιατί δεν επεδίωξε μια ευρωπαϊκή παρέμβαση, όπως της είχαμε προτείνει.

Το έγκλημα του Ισραήλ πρέπει να καταδικαστεί. Να δώσει λόγο η κυβέρνησή της στη διεθνή δικαιοσύνη. Να τερματιστεί αμέσως ο αποκλεισμός της Γάζας. Να ενταθεί η διεθνής κινητοποίηση για την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

To Γραφείο Τύπου