Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/05/2010

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης Δ. Παπαδημούλη με θέμα την εξαίρεση του συνόλου των αναπηρικών επιδομάτων από τη μείωση κατά 12% του ν. 3833/2010

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη με θέμα την εξαίρεση του συνόλου των αναπηρικών επιδομάτων από τη μείωση κατά 12% του ν. 3833/2010.

Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για ποιον λόγο δεν εξαιρούνται ρητά όλα τα αναπηρικά επιδόματα από τη μείωση του 12% και γίνεται αναφορά μόνο στα προνοιακά επιδόματα, με συνέπεια να υπάρχει κενό σε ό,τι αφορά τα μη προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, όπως τετραπληγίας, ακρωτηριασμού κλπ.

Απαντώντας στην ερώτηση ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι συμπεριλαμβάνονται στην εξαίρεση και τα μη προνοιακά αναπηρικά επιδόματα.

Ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε στην παρέμβασή του ότι πρέπει να υπάρξει μια σαφής και ρητή εξαίρεση και των υπολοίπων επιδομάτων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια δυσμενούς ερμηνείας στη συνέχεια, με περαιτέρω περικοπές. Υπενθύμισε ότι η ερμηνευτική εγκύκλιος 2/14924/0022, 01.04.2010 σχετικά με την εφαρμογή του ανωτέρω νόμου δεν καλύπτει την περίπτωση αυτών των αναπηρικών επιδομάτων και ζήτησε μια ρητή εξαίρεση από τις αρμόδιες αρχές.

Επιπλέον, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που θα μπορεί να διευκολύνει την πολιτική αποασυλοποίησης, η οποία είναι και κοινωνικά σωστή και προοδευτική και εξοικονομεί πόρους για το δημόσιο.