Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/05/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τη σημερινή συζήτηση του Υπουργού Εργασίας με τους εργοδοτικούς φορείς για θέματα της αγοράς εργασίας

Σχετικά με την σημερινή συζήτηση του Υπουργού Εργασίας με τους εργοδοτικούς φορείς για θέματα της αγοράς εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής:

Ο Υπουργός Εργασίας για άλλη μία φορά παίζει κακόγουστο θέατρο υποκρινόμενος ότι συζητά για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ έχει συμφωνήσει και συνυπογράψει στο μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ την πλήρη κατεδάφισή τους.

Η εικόνα διαλόγου που επιδιώκει η κυβέρνηση να δημιουργήσει είναι ψεύτικη, γιατί είναι γνωστό ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις προβλέπεται ότι θα θεσπιστούν μονομερώς από τον Υπουργό Εργασίας είτε με υπουργικές αποφάσεις είτε με προεδρικά διατάγματα μετά από δική του πρόταση. Επομένως, «Λοβέρδος κερνάει, Λοβέρδος πίνει», προσφέροντας στον πρόεδρο του ΣΕΒ  αντεργατικά μέτρα που δεν φανταζόταν ούτε στα καλλίτερα όνειρά του και όλα τα άλλα είναι για να κρατηθούν τα προσχήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την δυναμική τους απάντηση στις προσπάθειες του συνεταιρισμού κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας 150 χρόνια πίσω με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 5 Ιουνίου.

To Γραφείο Τύπου