Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/10/2004

Επιστολή του Π.Τριγάζη προς τον Πρόεδρο και την Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού

Ο Π.Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, απέστειλε στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλο και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος την ακόλουθη επιστολή-πρόταση:

«Αγαπητοί/ες σύντροφοι/σες,

Η δήλωση του σ/φου Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του κόμματος μας δημιουργεί νέα δεδομένα στην πορεία προς το κρίσιμο 4ο Συνέδριο μας. Είναι δυνατόν - και αναγκαίο κατά τη γνώμη μου - η πρόταση για τον επόμενο Πρόεδρο να είναι προϊόν ευρύτερης συναίνεσης και να μην είναι πρόταση μιας τάσης. Μπορεί έτσι να τερματιστεί η προεδρολογία, που μέχρι τώρα έχει επισκιάσει τη συζήτηση για όλα τα άλλα θέματα που απασχολούν τον ΣΥΝ και δεν επέτρεψε να έχουμε ένα κοινό κείμενο - κορμό για τις Θέσεις. Ας αξιoποιήσουμε και την πείρα ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων, με τα οποία ο ΣΥΝ συνεργάζεται στενά, τα οποία δρομολόγησαν συναινετικά τις αλλαγές στην ηγεσία τους. Ειδικότερα αναφέρομαι στο Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας και στο Αριστερό Κόμμα Σουηδίας.

Οι εξελίξεις που σημειώνονται στην χώρα μας δημιουργούν την ανάγκη και τη δυνατότητα να αποτελέσει το Συνέδριο μας ευρύτερο πολιτικό γεγονός, να είναι συνέδριο συσπείρωσης και πολιτικών πρωτοβουλιών και όχι συνέδριο διχασμού και εσωστρέφειας. Και προς αυτή την κατεύθυνση καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.»

To Γραφείο Τύπου