Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/10/2004

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στα Ιωάννινα

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Ιωάννινα το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο ΣΥΝ εκφράζει την ανησυχία του για την αποτυχία του 6ου πλειστηριασμού για τα «Χυτήρια Ηπείρου».

Θεωρεί απαράδεκτη την αθέτηση της κυβερνητικής δέσμευσης για εξαγορά της από δημόσιο Φορέα Αμυντικής Βιομηχανίας εποπτευόμενο από το Υπουργείο ʼμυνας. Εκτιμά ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης των γνωστών μεσαζόντων-μιζαδόρων και της γενικότερης πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων της νέας κυβέρνησης.

Ζητά από την κυβέρνηση την τήρηση της προεκλογικής της δέσμευσης για την επιβίωση της επιχείρησης και την άμεση οικονομική στήριξη από τον ΟΑΕΔ και τον ΛΑΕΚ των 47 ανέργων της, που κλείνουν ένα χρόνο στην ανεργία και σε λίγες μέρες δεν θα παίρνουν ούτε το ελάχιστο επίδομα ανεργίας.

Ο ΣΥΝ προχωρεί με ενωτικές και συντεταγμένες διαδικασίες στο 4ο συνέδριό του, με στόχους:

- Την αποσαφήνιση της αριστερής, ριζοσπαστικής κινηματικής φυσιογνωμίας και ταυτότητάς του, την ανασυγκρότηση των οργανώσεών του και την ριζική ανανέωση των ηγετικών οργάνων του.

- Την ανάδειξή του σε δύναμη μαχητικής αριστερής αντιπολίτευσης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ν.Δ., σε διάκριση και απόσταση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και σε πλήρη συστοίχιση με τμήματα των μαζικών-κοινωνικών στελεχών του και του κόσμου του που θέλουν να αντιπαρατεθούν με αγώνες σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

- Την αναζωογόνηση, την ισχυροποίηση και τη διεύρυνση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και με δυνάμεις της ριζοσπαστικής πολιτικής οικολογίας, του ΔΗΚΚΙ και με αυτές που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ στην προοπτική της συγκρότησης της Αριστερής Παράταξης στη χώρα μας.

- Τη διατύπωση ενός εναλλακτικού στο νεοφιλελεύθερο δικομματισμό προγράμματος στόχων της Αριστεράς για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων.

- Την στήριξη των κοινωνικών αγώνων και των νέων κινημάτων κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και του πολέμου.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου