Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/06/2010

Απόφαση Πολιτικής Κίνηση εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (Αθήνας)

6ο Συνέδριο ΣΥΝ - Προσυνεδριακός διάλογος

Η προσυνεδριακή συνέλευση της πολιτικής κίνησης εργαζομένων στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Αθήνας) του ΣΥΝ στις 27-5-2010 αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στο συνέδριο τα παρακάτω:

1.    Εκφράζουμε την μεγάλη ανησυχία μας για την κατάσταση του κόμματος, για την εικόνα Βαβέλ που βγάζει προς τα έξω και κυριαρχείται από τα τασικά και προσωπικά ΕΓΩ σε βάρος του συλλογικού και δημοκρατικού ΕΜΕΙΣ.

2.    Η κατάσταση αυτή, που έχει οξυνθεί τους τελευταίου 14 μήνες, αποδιώχνει, αποσυσπειρώνει και απογοητεύει τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

3.    Η συγκρότηση του κόμματος στη βάση τάσεων-μηχανισμών εξάντλησε τα όρια του και μαζί εξαντλεί τις ανοχές και τις αντοχές των μελών και των αριστερών ανθρώπων.

4.    Οι διαφορετικές απόψεις, οι ιδέες και οι τάσεις ιδεών είναι πραγματικά πλούτος για το κόμμα μας. Όμως επειδή δεν είμαστε «όμιλος προβληματισμού» αλλά κόμμα πολικής δράσης, οφείλουμε να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε όλοι ότι οι συλλογικές αποφάσεις έχουν αξία και με αυτές πορευόμαστε στη ζωή και δρούμε στην κοινωνία.

5.    Οι αριστεροί, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία περιμένουν πολλά από εμάς, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης που με τις πολιτικές που ακολουθούνται ισοπεδώνεται. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα περιμένουν από εμάς δράση και απαντήσεις για διέξοδο από την σημερινή μίζερη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Η ρητορεία του αριστερού λαϊκισμού, της συνθηματολογίας και των κλισέ μπορεί να γοητεύει κάποιους λίγους μυημένους, δεν αγγίζει στο ελάχιστο όμως τα πλατιά λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

6.    Πιστεύουμε ότι στο 6ο έκτακτο συνέδριο μας μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα προς το μέλλον, μόνον όταν τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις:

•    Αν δοθούν απαντήσεις για την κρίση και τη διέξοδο.

•    Αν ξανακερδίσει το κόμμα μας την χαμένη εμπιστοσύνη των αριστερών.

•    Αν εμπνευστούμε από τους κοινωνικούς αγώνες και να μπορέσουμε να παρέμβουμε στις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έρχονται.

•    Αν λειτουργήσουμε ως σοβαρό κόμμα των μελών και με την κατάργηση  των τάσεων-μηχανισμών.

•    Αν λειτουργήσουμε ενωτικά και εφαρμόσουμε την προώθηση  της πολιτικής μας συμμαχίας  του ΣΥΡΙΖΑ

Ως αριστεροί είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Ας μην μας απογοητεύσουν με τα καμώματα και τις μικρότητές τους μέλη της ηγεσίας.

Πολιτική κίνηση εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (Αθήνας)