Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/06/2010

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του ΣΥΝ και τη στάση της Ανανεωτικής Πτέρυγας

Κινήσεις αποδυνάμωσης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΝ.

Σεβόμαστε τις απόψεις των συντρόφων της Ανανεωτικής Πτέρυγας, τους καλούμε να μην βαθύνουν το ρήγμα που προέκυψε από την στάση της μη συμμετοχής τους στη νέα ΚΠΕ και να παραμείνουν στα όργανα και τις Πολιτικές Κινήσεις του κόμματος.

Κατά τη γνώμη μας, οι διαφορές που έχουν με τις αποφάσεις που προέκυψαν από το Συνέδριό μας δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός ακόμα εγχειρήματος στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και να δικαιολογήσουν μια τέτοια επιλογή.

Η πολιτική απόφαση του 6ου Συνεδρίου αποτελεί μια σαφή και προωθητική πολιτική βάση. Ενώ, ταυτόχρονα ενδυναμώνει τη δημοκρατική, συλλογική και αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά όλοι μαζί, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της.

To Γραφείο Τύπου