Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/06/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» σχετικά με τα αποτελέσματα του 6ου συνεδρίου του ΣΥΝ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» (Αγ. Τσέκερης, Γ. Κυρίτσης) σχετικά με τα αποτελέσματα του 6ου συνεδρίου του ΣΥΝ ανέφερε τα εξής:

Η αποχώρηση των συντρόφων της Ανανεωτικής Πτέρυγας αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το κόμμα μας σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, το οποίο θα έπρεπε να πρωτοστατεί πιο ενωμένο, πιο μαζικό και πιο μαχητικό στους αγώνες των εργαζομένων για να διατηρήσουν τις θεμελιώδεις εργασιακές, ασφαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις τους.

Η ηγεσία του ΣΥΝ θα πρέπει να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες για να μην ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση με οριστική διάσπαση που θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω, και νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα σχετικά περιθώρια που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε.

Ταυτόχρονα η κρίση βαθαίνει, οι οικονομικές εξελίξεις τρέχουν και το κόμμα μας θα πρέπει με βάση πλέον τις αποφάσεις του 6ου συνεδρίου μας να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες για την απόκρουση των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων για την προώθηση της εναλλακτικής πρότασής του και για την ενεργή παρουσία του στους εργατικούς αγώνες που θα ξεσπάσουν σε λίγες μέρες ενάντια στο αντιασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε ολόκληρο ως κόρη οφθαλμού γιατί εντάσσεται στη στρατηγική μας για ενότητα της Αριστεράς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσουμε με δικές μας πρακτικές ένα τμήμα του σε αποχώρηση αφενός γιατί αυτό δεν είναι σωστό και αφετέρου γιατί θα δώσουμε εικόνα διάλυσης του δημόσιου χώρου της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αντίθετα, θα πρέπει εμείς ως κόμμα να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες για μια νέα πολιτική συνεννόηση στο ΣΥΡΙΖΑ για κοινό πολιτικό σχέδιο και πολιτικούς στόχους που όλοι μαζί θα προωθήσουμε αυτό το διάστημα σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης, όπως ταιριάζει σε μια πολιτική συμμαχία και όχι σε κλίμα δυσπιστίας και αντιπαλότητας.

To Γραφείο Τύπου