Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/06/2010

Πότε επιτέλους θα λυθεί το θέμα με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. στο Νομό Ρεθύμνου;

Επίκαιρη ερώτηση Μ.Κριτσωτάκη προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Οικονομικών

Για έκτο μήνα, από 01.01.2010, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση της μη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των 14.000 περίπου άμεσων και έμμεσων ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. στο Ρέθυμνο, λόγω της μη σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με θεράποντες ιατρούς.

Παρά την διαπίστωση του προβλήματος από όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι σήμερα συνεχίζεται ο εμπαιγμός των χιλιάδων ασφαλισμένων. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Ο.Α.Ε.Ε. παραπέμπουν στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο  περικόπτει τον αριθμό των θεραπόντων ιατρών, ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν έχει κρατήσει τις αναλογούσες στο Ρέθυμνο θέσεις και παρά το ότι 30 αιτήσεις ιατρών περιμένουν έγκριση οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους όλο αυτό το διάστημα, παραμένουν ακάλυπτοι.

Η κατάσταση δικαιολογημένα έχει οξυνθεί, οι ασφαλισμένοι έχουν δημιουργήσει Επιτροπή για την επίλυση του προβλήματος, οι αντοχές τους  εξαντλούνται και ο θυμός και η οργή τους θα οδηγήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις εξαιτίας της συνεχιζόμενης κοροϊδίας εκ μέρους των κρατικών φορέων.

Με τα δεδομένα αυτά  

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1.    Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, ώστε οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. στο Ρέθυμνο να έχουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για την οποία πληρώνουν κανονικότατα τις εισφορές τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κριτσωτάκης  Μιχάλης