Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2004

Δήλωση Αλ.Αλαβάνου βουλευτή Σ.Ρ.Α. για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα εφημερίδων για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο βουλευτής Αλ.Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Συνασπισμός όχι μόνο δεν είναι κομμένος «στα δύο» αλλά με αποφασιστική ενότητα και δημοκρατικές διαδικασίες θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του: Την καθημερινή πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, το Συνέδριο, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Συμφωνώ πλήρως με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού ότι η ονοματολογία είναι άκαιρη και δευτερεύουσα. Δεν είναι πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τον κόσμο της εργασίας που αντιμετωπίζει τις τιμές του πετρελαίου, την ακρίβεια , την ανεργία.

Ο Συνασπισμός θα προστατεύσει την πορεία προς το Συνέδριο του από κάθε εξωγενή προσπάθεια να αποπροσανατολισθεί η θεματολογία του , να εκδηλωθούν παρεμβάσεις του δικομματισμού στην πολιτική του κατεύθυνση και τη συγκρότηση της νέας του ηγεσίας, να εμφυτευθούν διαιρέσεις.

Όλα τα ζητήματα θα τα αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα, συλλογικά και το καθένα στην ώρα του.

Τέλος τον Πρόεδρο μας Ν. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος συμβάλλει αποφασιστικά σε μια για πρώτη φορά ομαλή μετάβαση στην αλλαγή ηγεσίας στο Συνασπισμό, τον αντιμετωπίζουμε όλοι με τη βαθιά μας εκτίμηση.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου