Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/06/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του ΣΥΝ με αντιπροσωπεία συντρόφων από την Ανανεωτική Πτέρυγα

Με πρωτοβουλία της ηγεσίας του ΣΥΝ, έγινε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία συντρόφων από την Ανανεωτική Πτέρυγα στο πλαίσιο της οποίας επαναδιατυπώθηκε η προτροπή προς τους συντρόφους της ΑΠ να παραμείνουν στο κόμμα.

Σε σχέση με τους βουλευτές μέλη του κόμματός μας, είναι γνωστό πως μόλις προ ολίγων μηνών εκλέχτηκαν με τη σημαία του συμμαχικού μας σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν, υπερασπιζόμενοι την εκλογική διακήρυξη και το πρόγραμμα, βάση του οποίου εκλέχθηκαν στη βουλή.

Πρέπει όλοι να έχουμε συνείδηση ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες της μεγάλης οικονομικής κρίσης, τάσεις ή σκέψεις απόσχισης τραυματίζουν την  αξιοπιστία του κόμματός μας και υπονομεύουν το περιεχόμενο των προτάσεών μας για την έξοδο από την κρίση.

Πυξίδα μας για την σχέση μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι άλλη από τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου μας.

Όποια και αν είναι τελικά η συνέχεια των κινήσεων των συντρόφων της ΑΠ, θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα εντάσσονται σʼ έναν αντιπαραθετικό πολιτικό σχεδιασμό. Άλλωστε, εκτιμάμε ότι οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις τους δεν αφορούν ζητήματα στρατηγικής ώστε να δικαιολογούν την συγκρότηση ενός ακόμα φορέα της ανανεωτικής αριστεράς. Θεωρούμε πως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ανανεωτικής αριστεράς είναι μια υπόθεση που αφορά τον ΣΥΝ ως σύνολο και όχι μόνο ένα μέρος του.

Ο κόσμος της αριστεράς, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΝ μέσα από την ωριμότητά τους και το πολιτικό τους αισθητήριο θα διασφαλίσουν την ενότητα του χώρου μας.

To Γραφείο Τύπου