Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/06/2010

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, εσχάτως και μεγάλες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, συνιστούν μια εικόνα κατάρρευσης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να κάνει τον αναλυτή και να εντοπίζει προβλήματα διαφθοράς. Οφείλει να λύσει τα προβλήματα διαφθοράς και να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα μια αφαίμαξη πλούτου γίνεται καθημερινά από τα ελληνικά νοικοκυριά, διότι οι ιδιωτικές δαπάνες για υγεία είναι στο 57% των συνολικών δαπανών.

Ταυτόχρονα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών ως κόστη, στη λογική του Δ.Ν.Τ. που οι ανθρώπινες ανάγκες είναι νούμερα και αριθμοί, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε καταστάσεις αντίστοιχες μʼ αυτές που έζησαν στη Ρουμανία πριν από λίγους μήνες, όπου έκλειναν τα δημόσια νοσοκομεία.

 Για να μη βρεθούμε μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οφείλει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και ταυτόχρονα όλοι οι πολίτες να απαιτήσουν μεγάλες ριζικές αλλαγές στην κατεύθυνση της στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

To Γραφείο Τύπου