Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/06/2010

Καθυστερήσεις στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Τήνο

Ερώτηση Θ.Δρίτσα, Τ.Κουράκη προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού - Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Από το 2005 χρονολογείται η ιστορία του κλειστού γυμναστηρίου στην Τήνο. Αφού το έργο διεκόπη στα μέσα του 2006 λόγω αιφνίδιας αποχώρησης του εργολάβου, αποκαλύφθηκε ότι για να ολοκληρωθεί απαιτούνται ακόμα 1.050.000 ευρώ. Έκτοτε το έργο "χάθηκε" μέσα στη δίνη της γραφειοκρατίας της δημόσιας διοίκησης και των συναρμόδιων αρχών και ενεργοποιήθηκε πάλι όταν  το καλοκαίρι του 2009 ο Δήμος Τήνου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων κινητοποιούνται εκ νέου προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δηλώνοντας ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στη χρηματοδότηση του έργου.

Ακολουθεί τον Ιούλιο του 2009, ανακοίνωση του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γ. Ιωαννίδη, η οποία αναφέρει ότι η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου εντάχθηκε στις επείγουσες προτεραιότητες της αρμόδιας υπηρεσίας της Γ.Γ.Α. (Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων), ενώ μετά τις εκλογές, το Νοέμβρη του 2009, ο Δήμος Τήνου με δελτίο τύπου, ανακοίνωσε την έγκριση της σχετικής μελέτης από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού.

Τον Φεβρουάριο του 2010, πραγματοποιείται νέα συνάντηση του Επάρχου Τήνου και του Νομάρχη Κυκλάδων με το νέο Γ.Γ. Αθλητισμού, όπου επιβεβαιώνεται η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 216) με προϋπολογισμό 1.100.000 εκ. ευρώ, ενώ τίθεται θέμα εκ νέου δημοπράτησης του, με προϋποθέσεις ανάμεσα στις οποίες και η έκδοση νέας οικοδομικής άδειας. Έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστή καμία εξέλιξη.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις η δημοπράτηση του κλειστού γυμναστηρίου Τήνου;

2. Θα καλυφθεί το συνολικό απαιτούμενο προϋπολογισθέν ποσό και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θοδωρής Δρίτσας

Τάσος Κουράκης