Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και τα νοσοκομεία

Οι στιγμές που ζούμε στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας φέρνουν στο νου προπολεμικές καταστάσεις. Οι εντολές Ε.Ε. - ΔΝΤ και η επίκληση των υπαρκτών φαινομένων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δε μπορεί να αποτελούν άλλοθι για την κυβέρνηση για την πλήρη διάλυση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η περικοπή των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία, καθώς και η δυσλειτουργία του συστήματος προμηθειών που οδηγεί στις τρομακτικές ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά και αναλώσιμα. Δική της θα είναι και η ευθύνη για ότι συμβεί.

Είναι φανερό πως το σχέδιο στήριξης κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Η κατάσταση αυτή θα ωφελήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους. Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους αλλά και η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών μπορούν να τα αποτρέψουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο πλάι τους, στηρίζοντας τους αγώνες τους και προβάλλοντας επεξεργασμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ως άμεση ανακούφιση από τη σημερινή τραγική κατάσταση ζητάμε την αξιοποίηση του υγειονομικού υλικού στρατού με την παράλληλη άμεση λήψη μέτρων που θα σπάζουν το σημερινό φαύλο καθεστώς προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων.

To Γραφείο Τύπου