Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/06/2010

Συμμετοχή του Τάσου Κουράκη στο ενωτικό το συλλαλητήριο στην Καβάλα ενάντια στο κλείσιμο βιοτεχνίας ιματισμού

Αγώνα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της βιοτεχνίας και των θέσεων εργασίας πραγματοποιούν οι 50 (από τους 450) εναπομείναντες εργαζόμενοι της βιοτεχνίας ιματισμού «Δελφίνι» στην Καβάλα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα σχέδια της εργοδοσίας να βάλει οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και να μεταφέρει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία, για να αυξήσει την κερδοφορία της εξασφαλίζοντας φθηνότερο εργατικό κόστος.

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου διοργάνωσαν μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο κέντρο της Καβάλας και διεκδίκησαν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Ακόμη να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός του που μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία και να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι εργάζονταν στο εργοστάσιο.

Ο Τάσος Κουράκης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στο συλλαλητήριο έκανε την εξής δήλωση: Είναι πολύ σημαντικό και μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός της μαζικής ενωτικής συμμετοχής όλων των πολιτικών δυνάμεων στη συγκέντρωση στην πλατεία και στη διαδήλωση στους δρόμους της πόλης για την ανάκληση των απολύσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στο νομό. Μόνο τέτοιες ενωτικές πρωτοβουλίες, πέραν από τις επί μέρους διαφορές, μπορούν να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη προοπτική στην κοινωνία. Ίσως η εργατομάνα Καβάλα δείχνει το δρόμο της ενότητας των δυνάμεων που αντιπαλεύονται το σημερινό σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

To Γραφείο Τύπου