Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2010

Συγχαρητήρια επιστολή των νέων Συμπροέδρων της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) προς τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα

Αγαπητέ Αλέξη,

Επίτρεψέ μας να σου αποστείλουμε τα θερμότερά μας συγχαρητήρια για την εκλογή σου ως Προέδρου του Συνασπισμού.

Ως νεοεκλεγμένοι επικεφαλής της Γερμανικής Αριστεράς (DIE LINKE), επιθυμούμε να συνεχίσουμε την αποδεδειγμένα σημαντική διμερή συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας.

Η εκλογή σου έλαβε χώρα σε δύσκολους καιρούς για τον ελληνικό λαό και για εκατομμύρια εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους σε όλη την Ευρώπη. Ο Συνασπισμός υπήρξε πάντα η φωνή των κοινωνικά αδύναμων και των προοδευτικών ανθρώπων και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Προεδρία σου θα ενδυναμώσει ξανά την Αριστερά στην Ελλάδα.

Είναι καθήκον μας αυτές τις ημέρες να επιδείξουμε την ισχυρή μας αντίσταση στην συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών εν μέσω κρίσης. Η Αριστερά (DIE LINKE) κάλεσε σε δύο μαζικές διαδηλώσεις στο Βερολίνο και τη Στουτγκάρδη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενάντια στην κυβέρνηση της Μέρκελ, που σκοπεύει να περικόψει 80 δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων.

Πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν ότι η αντιμετώπιση  της κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού με νεοφιλελεύθερες πρακτικές είναι σαν να βάζεις μια αλεπού να φυλάξει τις χήνες! Ας αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και να συνεισφέρουμε με αριστερές απαντήσεις στην κρίση. Το 3ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα αξιοποιηθεί γι αυτό, για να πείσουμε τους λαούς ότι μια άλλη Ευρώπη, μια κοινωνική, ειρηνική και βιώσιμη Ευρώπη είναι εφικτή.

Αγαπητέ Αλέξη, προσδοκούμε σε στενή προσωπική συνεργασία μαζί σου, στο πνεύμα της φιλίας και της αλληλεγγύης που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων μας.

Βερολίνο, 14 Ιουνίου 2010

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Οι Συμπρόεδροι της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke),

 Gesine Lötzsch (Γκεσίν Λότζ)

 Klaus Ernst (Κλάους Έρνστ)