Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο Ρ/Σ της ΕΤ3 (Α. Λύκεσα, Η. Κουτσούκο)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ της ΕΤ3 (Α. Λύκεσα, Η. Κουτσούκο) σχετικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και την Αριστερά ανέφερε τα εξής:

Για το ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους συνεταίρους ΔΝΤ και ΕΕ αποσύρουν το κράτος από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, καταργούν την κατώτερη σύνταξη, μειώνουν δραματικά τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας και μετατρέπουν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών στο δημόσιο, γιατί αυτή δεν έχει καμία νομική, ηθική και πολιτική βάση.

Για τις εργασιακές σχέσεις

Η κυβέρνηση με όσα συμφώνησε στο μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ και την ΕΕ, εξαερώνει τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και οδηγεί τους νέους εργαζόμενους σε δουλεμπορική εργασία και τους μεγαλύτερους στην ανεργία και τη φτώχια.

Για την Αριστερά

Παρότι η αποχώρηση συντρόφων μας της ανανεωτικής πτέρυγας από τον ΣΥΝ είναι αδικαιολόγητη, γιατί δεν είναι δυνατόν το 20% του κόμματος να θέλει να επιβάλλει  εκβιαστικά τις απόψεις του στο υπόλοιπο 80%, νομίζω ότι τον απλό κόσμο της δουλειάς και τους αριστερούς καθόλου δεν τους απασχολεί, ποιος ευθύνεται για αυτήν την αρνητική εξέλιξη.

Αυτό που μας λένε είναι ότι σε μια τέτοια περίοδο που κινδυνεύουν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους, θα ήθελαν μια ισχυρή και ενωμένη Αριστερά, ως δύναμη απαντοχής και αποκούμπι, για να μπορέσουν να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί από τις συλλογικές κατακτήσεις τους και ότι τους απογοητεύει οποιαδήποτε εξέλιξη κινείται σε διασπαστική κατεύθυνση.

To Γραφείο Τύπου