Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/06/2010

Προβλήματα με την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Από τον Δεκέμβριο του 2009, με το υπʼ αριθμ. πρωτ.:  οικ. 74005/9-12-2009 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανεστάλη διάταξη του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (άρθρο 89 του Ν. 3584/2007) που αφορά την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι οι φάκελοι των ενδιαφερομένων αποστέλλονται για κρίση μέσα σε ένα μήνα από τη λήξη της θητείας ή από την κένωση ή σύσταση νέας θέσης, ενώ το αρμόδιο όργανο που παραβαίνει την ανωτέρω διάταξη διώκεται πειθαρχικά για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου, τα υπηρεσιακά συμβούλια του προσωπικού που υπάγεται στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων θα συνεδριάζουν κανονικά για όλα τα θέματα, με εξαίρεση την επιλογή προϊσταμένων μέχρι και την έκδοση εγκυκλίου που θα ρυθμίζει το θέμα.

Επειδή, λόγω αποχωρήσεων προϊσταμένων υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών θέσεων που παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Προτίθεται να ανακαλέσει το υπʼ αριθμ. πρωτ. 74005/9-12-2009 έγγραφο;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου