Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/06/2010

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, κοινοβ. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δήλωση του κ. Χρ. Παπουτσή, σε σχέση με την τοποθέτηση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για έκφραση γνώμης στην επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Χρήστου Παπουτσή, Γραμματέα της Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την τοποθέτηση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για έκφραση γνώμης στην επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ατύχησε και παρεκτράπη στην κριτική του για τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία έκφρασης γνώμης για την επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών και, δυστυχώς, χρησιμοποιεί παρόμοια απαράδεκτη επιχειρηματολογία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η Τοποθέτησή μου ήταν σαφέστατη. Τόνισα ότι σέβομαι πλήρως τη διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων στην έκφραση γνώμης για την επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, αλλά για λόγους που αφορούν - πέραν των πολλών άλλων - την ελλιπέστατη γνώση και πληροφόρηση μας σχετικά με πρόσωπα, καταστάσεις και εξελίξεις, η γενική κατʼ αρχήν θέση για την ψήφο μου θα είναι το λευκό. 

Η προσπάθεια από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί η στάση μου αυτή ως υπονόμευση της νέας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, μόνο ως μείζον ατόπημα μπορεί να εκληφθεί και μάλιστα από μια παράταξη που έχει θεσμοθετήσει τον έλεγχο της χώρας από το ΔΝΤ.

To Γραφείο Τύπου