Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/10/2004

Επιστολή του Τ.Κουράκη προς την Π.Γ. και ΚΠΕ του ΣΥΝ

Ο Τ.Κουράκης, με επιστολή του προς την Π.Γ. και την Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία του ΣΥΝ.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι,

Στην πορεία προς το 4ο τακτικό συνέδριο, ορισμένοι σύντροφοι και συντρόφισσες μου έκαναν την τιμή να σκεφτούν και να δηλώσουν, εκτιμώντας ορισμένα πολιτικά δεδομένα, ότι θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Είχα κάνει γνωστό από την αρχή, ότι θα συζητούσα αυτό το ενδεχόμενο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πιστοποιούσαν τη θέληση των μελών μας για μια αριστερή πορεία του ΣΥΝ χωρίς παραλυτικές ισορροπίες και για έναν άλλο τύπο συλλογικής διακυβέρνησης του κόμματος.

Επειδή δεν έχω πειστεί ότι αυτές οι προϋποθέσεις στην παρούσα φάση μπορούν να υπάρξουν, γνωστοποιώ σε σας και στα μέλη του κόμματος, ότι δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία στο προσεχές συνέδριο.

Ακόμη επιθυμώ να καταθέσω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα κόμμα που θα στηρίζεται στα κινήματα, θα έχει διαρκές μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό, εθνικισμό, σεξισμό και θεοκρατία και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών, των γυναικών, των νέων. Σε ασίγαστη πάλη με τις ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού κεφαλαίου. Για ένα κόμμα που θα δίνει όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση ενός πλατιού κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στη νεοταξική κυριαρχία, την οικολογική καταστροφή και την κρατική καταστολή.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα κόμμα που θα πορεύεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα, αξιοποιώντας όλο το δυναμικό των μελών του, και που δεν θα εξαρτώνται τα πάντα από την κορυφή της πυραμίδας και των «φωτισμένων» ηγετών που αναλαμβάνουν να ανοίξουν το δρόμο για να ακολουθήσουν οι άλαλοι και άβολοι ʼλλοι.

Για ένα κόμμα που θα έχει στρατηγικό του στόχο:

Συντροφικά

Τάσος Κουράκης

Θεσσαλονίκη 29-10-2004

To Γραφείο Τύπου