Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/06/2010

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπ. Οικονομικών για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων

Σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπ. Οικονομικών για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας, αφαιρεί ασφαλιστικά δικαιώματα και των δημοσίων υπαλλήλων και μετατρέπει τη δημόσια κοινωνική τους ασφάλιση σε ατομική-ιδιωτική.

Ταυτόχρονα εξομοιώνει προς τα πάνω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων με αυτά των αντρών εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία δεν έχει καμία νομική, ηθική και πολιτική βάση, και ζημιώνει χιλιάδες εργαζόμενες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επάξια αποκτά τον τίτλο του πιο αποτελεσματικού κατεδαφιστή των κοινωνικών κατακτήσεων, αλλά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα την κατεδαφίσουν με τους αγώνες τους πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της.

To Γραφείο Τύπου