Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/06/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του Bloomberg

Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΒΟΥΛΟΣ «ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ» ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ «ΤΡΟΙΚΑ» Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του Bloomberg, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τον προσφιλή του τρόπο, μίλησε για άλλη μια φορά ως εκπρόσωπος των «επενδυτών» και των «αγορών» και όχι ως πρωθυπουργός της χώρας.

Έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του χρηματιστικού κεφαλαίου, έχει, δυστυχώς, μετατραπεί σε «τοποτηρητή» και η κυβέρνησή του σε «επιτροπή διαχείρισης» των επιθυμιών και των σχεδίων  εξαθλίωσης της «τρόικα» Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Η δημοκρατία στη χώρα μας χάνει κάθε ίχνος από το ουσιαστικό της περιεχόμενο και εξελίσσεται σε διακυβέρνηση αυθαιρεσίας και «μισοαποικίας» που διεξάγεται με κοινοβουλευτικά νομοθετικά πραξικοπήματα, ενώ η χώρα όλο και περισσότερο αποκτά όψεις «προτεκτοράτου» και «μπανανίας». 

Η κυβέρνηση, παραδομένη στις αγορές και το κεφάλαιο, έχει χάσει κάθε έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, η οποία, κινούμενη στη βάση της αποικιοκρατικής συμφωνίας κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ, έχει περάσει τις πύλες της αβύσσου και οδηγείται ολοταχώς στην καταστροφή.

Αυτή την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται να πράξει επειγόντως αυτά που ακριβώς ξορκίζει ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Η χώρα πρέπει να προχωρήσει αμέσως στην απεμπλοκή από τον μηχανισμό Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ και στην ακύρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο αυτού του άθλιου μηχανισμού.

Να προχωρήσει, επίσης, στην άμεση, χωρίς όρους και δεσμεύσεις, ριζοσπαστική επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, στην άμεση γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και στην εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ως  θεμελιώδη αφετηριακά μέτρα ενός συνολικού προοδευτικού προγράμματος με σοσιαλιστική προοπτική.

To Γραφείο Τύπου