Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/06/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο Ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο Ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη) ανέφερε τα εξής:

Η κυβέρνηση υποχώρησε άτακτα στις αντιδράσεις των συνδικάτων, κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και εντάσσει το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος ως τροπολογία στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Ωστόσο η αλλαγή στις διαδικασίες και ενδεχομένως και κάποιες επουσιώδεις διορθώσεις στις προτεινόμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν αλλάζουν το περιεχόμενο τους και τη βασική κατεύθυνση της να κατεδαφίσει ότι έχει κατακτηθεί στη χώρα μας από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στέλνει στον καιάδα τους ηλικιωμένους εργαζόμενους, στο δουλεμπόριο τους νέους και στην γκιλοτίνα τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με μοναδικό στόχο να διευκολύνει τους τραπεζίτες και τις μεγάλες επιχειρήσεις νʼ αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση δια των νομοσχεδίων των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και τις συντάξεις σε απλά φιλοδωρήματα που θα δίνονται στα βαθειά γεράματα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσει από τη βουλή αυτά τα νομοσχέδια, αλλά και να τα περάσει, αυτό θα είναι και η βασική αιτία της δικής τους πολιτικής κατάρρευσης.

Σε κάθε περίπτωση  θεωρώ ότι και μόνο η κατάθεση των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, γιατί κανείς εργαζόμενος δεν θα δεχτεί να θυσιάσει τους κόπους ολόκληρης της ζωής του για το συμφέρον των πιστωτών της χώρας μας. Πόσο μάλλον που ο δημόσιος δανεισμός δεν έγινε για την δική του ευημερία αλλά για την επιδότηση των επιχειρηματικών κερδών και του αχαλίνωτου πελατειακού δικομματικού κράτους.   

Ο ρόλος της Αριστεράς σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες είναι να στηρίζει τις αντιστάσεις των εργαζομένων και να δίνει πολιτική προοπτική στους αγώνες τους με μια δική της καθαρή και πειστική εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση. Και σε κάθε περίπτωση να προωθεί την ενότητα και την  κοινή  δράση των δυνάμεων της.  Οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση αυτή την περίοδο αποτελεί έγκλημα σε βάρος όχι μόνο της ίδιας της Αριστεράς αλλά και του λαού μας που υποφέρει.

To Γραφείο Τύπου