Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/06/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο Ρ/Σ «105,5 στο κόκκινο»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 στο κόκκινο»(Α. Παπαδόπουλος, Ν. Παπαδημητρίου), ανέφερε τα εξής:

-    κύριε Στρατούλη, για ποιο λόγο θεωρείτε ότι αναβλήθηκε η σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το εργασιακό στο Υπουργικό Συμβούλιο;

Η κυβέρνηση φοβάται τις διεργασίες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και γιʼ αυτό είτε καθυστερεί είτε προσπαθεί να ντύσει με επικοινωνιακό χρυσόχαρτο το αντεργατικό και αντικοινωνικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου της για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Αυτό όμως που η κυβέρνηση φοβάται ακόμα περισσότερο είναι οι διεργασίες στην κοινωνία και οι αντιστάσεις της, γιατί αυτές κυρίως επηρεάζουν και τις διεργασίες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κρατούν στα χέρια τους το κλειδί των εξελίξεων, που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της ερχόμενης Τρίτης. Εάν επαναληφθεί ή και ξεπεραστεί σε μαζικότητα και μαχητικότητα η κινητοποίηση της 5ης Μάη, τότε όλα είναι δυνατά: τόσο διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό νομοσχέδιο και καταψήφισή του όσο και η οριστική απόσυρσή του, αλλά και θετικές πολιτικές εξελίξεις. Επομένως, την ερχόμενη Τρίτη πρέπει οι πλατείες όλης της χώρας να «βουλιάξουν» από απεργούς διαδηλωτές.

-    Τι θα γίνει σήμερα στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ;

Στην Π.Γ. του ΣΥΝ κουβεντιάσαμε τους πολιτικούς στόχους που θα προτείνει η αντιπροσωπεία μας με νηφαλιότητα και ενωτικό πνεύμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αυτοί να αποτελέσουν το κοινό πολιτικό σχέδιο όλων μας αυτήν την περίοδο. Ως κεντρική προτεραιότητα θέτουμε την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, τη στήριξη των εργατικών αντιστάσεων και αγώνων, την προώθηση μιας εναλλακτικής πρότασης εξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων καθώς και την προετοιμασία μας για τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές ώστε να αποτελέσουν ένα μαζικό λαϊκό δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

-    Οι προτάσεις σας αφορούν και τον Αλέκο Αλαβάνο;

Φυσικά και τον αφορούν, και θα πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μας παίρνοντας υπόψη μας ότι δεν ανήκει πλέον στον ΣΥΝ αλλά δραστηριοποιείται στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο βέβαια απαιτεί βήματα θετικής προσέγγισης και από τις δύο πλευρές. Στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της μεγαλύτερης επίθεσης που έχουν δεχτεί ποτέ οι εργατικές, κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις στη χώρα μας, η Αριστερά πρέπει όσο ποτέ άλλοτε να επιδιώκει την ενότητα και την κοινή δράση όλων των δυνάμεών της, γιατί αλλιώς εγκληματεί όχι μόνο σε βάρος του ρόλου της αλλά και του λαού που σήμερα υποφέρει.

To Γραφείο Τύπου