Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2010

Ψήφισμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Αθήνα 26/6/2010 για την ένταση του αντικομουνισμού στη Μολδαβία

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση τις στην αντιδημοκρατική επιλογή τις κυβέρνησης τις Δημοκρατίας του Μολδόβα να προωθήσει πρόταση Νόμου στο Μολδαβικό Κοινοβούλιο, για την απαγόρευση του εμβλήματος και του τίτλου του «Κόμματος των Μολδαβών Κομμουνιστών. Τις κόμματος που, μετά από 8 χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης τις χώρας με θετικά βήματα υπέρ των ασθενέστερων τάξεων και τις ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων τις χώρας, σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση με ποσοστό 46% και παραμένει σταθερό στην αριστερή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή του θεώρηση, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ενεργή συμμετοχή του στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή δεν συμβιβάζεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο τις δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι λειτουργεί διχαστικά για το λαό τις Δημοκρατίας του Μόλδοβα και υπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες που συνδέονται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Καλούμε την κυβέρνηση τις Δημοκρατίας του Μόλδοβα να αποσύρει τις απαράδεκτες ρυθμίσεις σε βάρος του Κόμματος των Κομμουνιστών και να διασφαλίσει την ελευθερία έκφρασης και δράσης τις.

Ο Συνασπισμός δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα των Μολδαβών Κομμουνιστών για δημοκρατία, έναν αγώνα που αφορά κάθε αριστερό και δημοκρατικό πολίτη στην Ευρώπη.  Καλούμε, ταυτόχρονα, τις δυνάμεις τις Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σε άμεση και συντονισμένη ανάληψη πρωτοβουλιών σε θεσμικό και κινηματικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες, για να μην περάσει αυτή η ακροδεξιά εκτροπή.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού