Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2010

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα διατάξεων του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικότων δημοσίων υπαλλήλων

Σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα διατάξεων του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:

«Και με τη βούλα» πλέον, με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βασικές διατάξεις των δύο ασφαλιστικών νομοσχεδίων, για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, έχουν κηρυχτεί αντισυνταγματικές.

Η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια της για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις παραβιάζει τα θεμελιώδη  συνταγματικά δικαιώματα του κοινωνικού κράτους, της κρατικής εγγύησης των συντάξεων, της εργασίας και της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των οποίων η αναστολή άσκησης δεν επιτρέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα ούτε σε περίοδο πολέμου.

Η κυβέρνηση αφού λεηλάτησε τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα με συνταγματικά πραξικοπήματα ληστεύει τις συντάξεις των εργαζομένων. Να πάρει πίσω, τώρα, τα νομοσχέδια της για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.  

To Γραφείο Τύπου