Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2010

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά

Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, στέλνουν στον καιάδα τους συνταξιούχους και στη σκλαβιά τους νέους. Παραβιάζουν ωμά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ζημιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους. Ωφελούν και στηρίζουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους δανειστές της χώρας μας. Δεν δίνουν καμία διέξοδο στα προβλήματα του ασφαλιστικού, αφού δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες τους, ενώ βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια της πλήρους και σταθερής απασχόλησης και στο εργασιακό και ασφαλιστικό μέλλον της νεολαίας.

Τα νομοσχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Ο ΣΥΝ θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του γιʼ αυτό και καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην μπουν στη μαύρη λίστα αυτών που ζημίωσαν ανεπανόρθωτα με την ψήφο τους τον λαό και τη χώρα μας.

Ο ΣΥΝ οργανώνει ενάντια σʼ αυτά τα νομοσχέδια πανελλαδική πολιτική εξόρμηση και καλεί τα μέλη και στελέχη του να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στους αγώνες για να μην περάσει και εφαρμοστεί ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας στη χώρα μας.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού