Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/07/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για τις δαπάνες των νοσοκομείων

Η ψευδεπίγραφη αναμόρφωση του ΕΣΥ και η ιδιωτικοποιημένη απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας  αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην απορρύθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και στην μετατροπή βασικών παραμέτρων της λειτουργίας τους σε επιχειρηματικές  δραστηριότητες με αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών , καταβαράθρωση των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων και φαλκίδευση του καθεστώτος υπερωριακής αμοιβής των γιατρών και υγειονομικού προσωπικού με εξάρτηση της αμοιβής τους από τα έσοδα του νοσοκομείου! Εξαιρετικά δημιουργική εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και ο ασφαλέστερος τρόπος για παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ταυτόχρονα η παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας των ιατρείων του ΙΚΑ με την εκδίωξη τουλάχιστον 400 συμβασιούχων ιατρών, χωρίς την παραμικρή προοπτική για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δημιουργεί δραματική εικόνα στον τομέα της δημόσιας υγείας-πρόνοιας.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν. Αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, δωρεάν ισότιμη πρόσβαση όλων όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας , αξιοπρεπείς σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία. Μόνο ένα ρωμαλέο κίνημα των όλων των εργαζόμενων μπορεί να ανακόψει την πορεία προς την καταστροφή και να ακυρώσει την υποταγή της χώρας στις επιταγές του μνημονίου.

Τμήμα Υγείας