Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/07/2010

Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: "Το Ιουλιανό Πραξικόπημα του κ. Γ. Παπανδρέου"

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, με υπερσύνταγμα το «αποικιακό» μνημόνιο, προωθεί ένα νέο Ιουλιανό πραξικόπημα πολύ χειρότερο από το Ιουλιανό πραξικόπημα του ʼ65. Και αυτό γιατί το Ιουλιανό Πραξικόπημα του 2010 είναι ταυτόχρονα πραξικόπημα αντεργατικό, πραξικόπημα αντιασφαλιστικό, πραξικόπημα κοινοβουλευτικό και πραξικόπημα σε βάρος του Συντάγματος, που αγγίζει τα όρια της κατάλυσής του.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει ανοίξει ένα επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος εξωθεί τη χώρα σε αντιδημοκρατική ανωμαλία και γενική οικονομική καταστροφή.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και τα μέτρα κοινωνικής λεηλασίας, ο προϋπολογισμός εκτροχιάζεται, αφού τα έσοδα υπολείπονται σημαντικά των προβλέψεων και οι δαπάνες συγκρατούνται, κατά κύριο λόγο, εξαιτίας της κατάρρευσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πράγματα που θα επιφέρουν νέα αντιλαϊκά μέτρα από το φθινόπωρο.

Η χώρα έχει μπει σε ένα ατελείωτο φαύλο κύκλο ύφεσης, εισοδηματικής λεηλασίας, υποτέλειας, εθνικών οπισθοχωρήσεων και εκτροπής, τον οποίο μόνο μια μεγάλη εξέγερση του ελληνικού λαού μπορεί να ανακόψει.

To Γραφείο Τύπου