Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/07/2010

Συμπαράσταση στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική ισοπέδωσης της κοινωνίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οδηγεί τους κτηνοτρόφους στην οικονομική εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Κωφεύει επιδεικτικά στις  επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, την ίδια στιγμή που οι γαλακτοβιομηχανίες προωθούν μείωση των τιμών παραγωγού.

Καθυστερεί εξωφρενικά ακόμα και την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και την πληρωμή των προγραμμάτων της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Στελεχώνει κρίσιμους οργανισμούς (ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, ΕΛΓΑ, ΕΘΙΑΓΕ και Διεπαγγελματική Φέτας) αποκλείοντας τους θεσμικούς εκπροσώπους των κτηνοτρόφων.

Ανάβει το πράσινο φως στη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας να θυσιάσει στο βωμό του ληστρικού μηχανισμού της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», δυναμιτίζοντας το μέλλον των κτηνοτρόφων αλλά και όλης της κοινωνίας της Ηπείρου.

Παραμένοντας στα ευχολόγια και τις γενικολογίες, εννιά μήνες τώρα αφήνει άθικτες  την ασύδοτη κερδοσκοπία των κυκλωμάτων της αγοράς και τις αθρόες παράνομες ελληνοποιήσεις κρεάτων και ζωοκομικών προϊόντων

Ο ΣΥΝ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΕΚ. Η ελπίδα και ο μοναδικός δρόμος δικαίωσης τους είναι το δυνάμωμα των αγώνων τους  για την επιβίωση τους και για μια ριζοσπαστική αγροτική πολιτική που θα υπηρετεί τις ανάγκες των αγροτών, την ανόρθωση της υπαίθρου και την ανάπτυξη της χώρας. 

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής