Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/07/2010

Συνέντευξη του Δ. Στρατούλη, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ ΝΕΤ 105,8 (Πηνελόπη Γαβρά)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ ΝΕΤ 105,8 (Πηνελόπη Γαβρά) ανέφερε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις αντιστάσεις των εργαζομένων στη Βουλή και στους δρόμους και προσπαθεί να δώσει πολιτική προοπτική στους αγώνες τους με μια δική του εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Πρώτος στόχος μας είναι να μην περάσει το ασφαλιστικό εργασιακό νομοσχέδιο με ένταση των λαϊκών και εργατικών πιέσεων στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε έστω και τώρα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πουν ΟΧΙ σʼ ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Τους καλούμε να συμπεριφερθούν ως εκλεγμένοι βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως απλοί διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ.

Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνους τους βουλευτές που με την ψήφο τους θα τον στείλουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα.

Δεύτερος στόχος μας είναι, εάν τελικά το νομοσχέδιο ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί. Γιʼ αυτό θα ζητήσουμε δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό με βάση και σχετική δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα, και θα στηρίξουμε όλες τις δικαστικές προσφυγές επιστημονικών ή εργατικών φορέων στα εθνικά ή διεθνή δικαστήρια για την ακύρωση αυτών των διατάξεων είτε ως αντισυνταγματικών είτε γιατί παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις προστασίας των δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν φταίνε σε τίποτε για το υπέρογκο δημόσιο χρέος. Ο δανεισμός του δημοσίου δεν διογκώθηκε για να στηρίξει την ανάπτυξη στη χώρα μας, αλλά για να επιδοτήσει τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Επίσης η χώρα μας δεν μπορεί να αποπληρώσει τα επόμενα χρόνια τόσο μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις του δημοσίου που θα έχουν φτάσει το 2014 στο 150% του ΑΕΠ ούτε και εάν στραγγαλίσει οικονομικά τους εργαζόμενους ούτε κι εάν πουλήσει την Ακρόπολη ή την Κρήτη. Γιʼ αυτό θα πρέπει να επιδιωχθεί η άμεση επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού δημοσίου χρέους με στόχο βέβαια οι πόροι που θα εξοικονομηθούν να διατεθούν για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου