Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/11/2004

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Ν.Χουντής, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, και ο Στ.Πιτσιόρλας, μέλος της Π.Γ., συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Π.Μολυβιάτη.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Π.ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: Είχα την χαρά να συναντηθώ με τον κ. Κωνσταντόπουλο. Έγινε μία πολύ ουσιαστική και κατά την άποψή μου και εποικοδομητική συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Υπουργό. Η ενημέρωση για μια ακόμη φορά την οποία μας έκανε ο κ. Υπουργός ήταν εφ΄ όλης της ύλης των θεμάτων που σήμερα υπάρχουν στην επικαιρότητα. Ζητήματα κρίσιμα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία αποκτούν ξανά ένταση και ρευστότητα, για την οποία νομίζω ότι πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και να ανταλλάξουν απόψεις και να βρουν ένα κοινό έδαφος συνεννόησης, χωρίς να εμπλακούμε σε αδιέξοδα.
Εμάς μας ενδιαφέρει η σταθερότητα στα Βαλκάνια, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων έτσι ώστε η διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς να οδηγήσει στην κατοχύρωση αυτού που εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε, της σύνθετης ονομασίας στο πρόβλημα των Σκοπίων.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε συστηματικά και εμείς διατυπώσαμε τις θέσεις του ΣΥΝ, που τις γνωρίζετε.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Επιθυμείτε να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα αυτό;

Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα είναι κατ' αρχήν να κάνουμε σωστή εκτίμηση των πραγμάτων, να αξιολογήσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν, να εκτιμήσουμε ότι απέναντί μας έχουμε μια μονομερή στάση της αμερικανικής πολιτικής η οποία οξύνει το πρόβλημα και του δίνει ξανά αυτή την ενοχλητική ένταση, να συνεννοηθούμε και να στηρίξουμε αυτό που στην πράξη αποτελεί εγκατάλειψη της προηγούμενης απόφασης από πλευράς ελληνικής. Δηλαδή αναζητούμε σύνθετη ονομασία, στα πλαίσια και της απόφασης της Ε.Ε. Να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος.

To Γραφείο Τύπου