Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο Ρ/Σ της ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη)

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ της ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-    κύριε Στρατούλη, τι βγήκε από το ραντεβού που είχατε πριν λίγο με τον κύριο Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα. Ότι δηλαδή βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές και ότι οι διοικητικές πράξεις που θα βγουν σε εκτέλεσή τους θα μπορούν να προσβληθούν δικαστικά στο Συμβούλιο Επικρατείας ή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η επιμονή της να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Σύνταγμα της χώρας συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή και νομοθετικό πραξικόπημα.

-    Για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ τι εκτιμάτε; Θα προχωρήσει;

Ο ΣΕΒ έχει οχυρωθεί πίσω από το μνημόνιο που παγώνει τους κατώτερους μισθούς για τρία χρόνια και επιμένει σε μηδενικές αυξήσεις. Πήρε όσα ονειρευόταν κι ακόμα περισσότερα από τον συνεταιρισμό κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε. και δεν κάνει πίσω ούτε σπιθαμή.

Η μη υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με αξιοπρεπείς αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς δεν πλήττει μόνο τους χαμηλόμισθους των 740 ευρώ (μικτά), αλλά και την ίδια τη δημοκρατία, γιατί έτσι ακυρώνεται πλήρως ο ρόλος των συνδικάτων και το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται.

Η ΓΣΕΕ θα πρέπει να πιέσει με κάθε δυνατό τρόπο τον ΣΕΒ, ώστε να υπογράψει την ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις στον κατώτερο μισθό που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου