Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2005

Έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό ομιλητή του από το γιορτασμό των 10 χρόνων της ΟΚΕ

Την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον αποκλεισμό ομιλητή του από τον γιορτασμό των 10 χρόνων της ΟΚΕ γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον κ. Νίκο Αναλυτή, Πρόεδρο της ΟΚΕ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την κοινοβουλευτική δουλειά του κόμματος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Εξουσιοδοτημένος από τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς οι οποίοι παρέλαβαν τις προσκλήσεις για την αποψινή εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΕ θα επιθυμούσα να σας καταστήσω γνωστό ότι ουδείς εξ αυτών επιθυμεί να παραστεί στην εκδήλωση αυτή της ΟΚΕ.

Ο γιορτασμός των 10 χρόνων λειτουργίας της ΟΚΕ στην Ελλάδα προκάλεσε εντελώς αντίθετα αισθήματα σε όλους μας.

Ικανοποίησης γιατί ένας θεσμός κοινωνικού διαλόγου, τον οποίον από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ εστήριξε, κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Απογοήτευσης και οργής γιατί για το θέμα της εκδήλωσης « Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και η κοινωνία των Πολιτών» έχουν προσκληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους μόνο εκπρόσωποι των δύο κομμάτων. Και αν αυτό αναπαράγεται καθ΄έξη από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ένας θεσμός όπως η ΟΚΕ θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να το αποφύγει και μάλιστα με ιδιαίτερη επιμέλεια.

Ελπίζοντας ότι επιστολή παρομοίου περιεχομένου δεν θα χρειαστεί επόμενη φορά να υπάρξει από την πλευρά μας , παρακαλώ κ. Πρόεδρε να δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για μια λειτουργία της ΟΚΕ όπως την οραματιστήκαμε πριν από 10 χρόνια.»

Αθήνα, 09/02/2005

To Γραφείο Τύπου