Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2010

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, στη Σύνοδο των Προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες - Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είναι αλληλέγγυο στον αγώνα των Ελλήνων εργαζόμενων. Η ευρωπαϊκή Αριστερά συμπαρίσταται στους Έλληνες εργαζόμενους γιατί γνωρίζει ότι αυτός ο αγώνας είναι για λογαριασμό όλων των εργαζόμενων στην Ευρώπη.

Γνωρίζει επίσης, ότι η μάχη που δίνουμε δεν είναι μόνο μια μάχη με την ελληνική κυβέρνηση. Άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση είναι αναλώσιμη. Μόλις κάνει τη βρώμικη δουλειά της τρόικας, θα ξεπεραστεί και θα αφεθεί στην τύχη της.

Είναι ένας αγώνας λοιπόν, για λογαριασμό όλων των κοινωνικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματόζωο για να δούνε πόσο μπορεί να αντέξει ένας λαός. Στις 29 του Σεπτέμβρη όμως, θα δώσουμε μια πρώτη κοινή απάντηση.  Είναι η πρώτη πανευρωπαϊκή απεργία. Όσο λοιπόν, η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους κλιμακώνεται, τόσο θα κλιμακώνεται και η κοινή απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι σε αυτή τη σκληρή και απάνθρωπη πολιτική.

To Γραφείο Τύπου