Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/11/2004

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την πώληση του τελευταίου μεριδίου του Δημοσίου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

Η κυβέρνηση υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εξάγγειλε πρόσφατα με «εφαρμογή όλων των μεθόδων».

Πρώτο θύμα του δημοσιονομικού πανικού της η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας που ιδιωτικοποιείται πλήρως με την πώληση του τελευταίου μεριδίου του Δημοσίου. Απομένουν, πλέον, προς εκποίηση στην Εθνική Τράπεζα μόνο οι μετοχές των ασφαλιστικών Ταμείων.

Η ενέργεια αυτή στερεί από την εθνική οικονομία ένα από τα βασικά της εργαλεία για τη χάραξη εθνικής οικονομικής πολιτικής, ενώ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους όρους συναλλαγής των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και, ιδιαίτερα, στους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο ΣΥΝ είναι ριζικά αντίθετος προς αυτήν την ενέργεια και σε όσες θα ακολουθήσουν τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική έκρηξη και καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει αυτήν την άφρονα ενέργειά της που μεθοδεύει τη θυσία του σημαντικότερου εθνικού πιστωτικού ιδρύματος στο βωμό της μαύρης τρύπας των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους.

To Γραφείο Τύπου