Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2010

Δήλωση του Θ.Πετράκου - Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. και η εθελόδουλη κυβέρνηση θέλουν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τους Έλληνες αγρότες

Σοκ και δέος για τους Έλληνες αγρότες από την είδηση ότι «προχωράει το θέμα της επιβολής αναστολής των αγροτικών επιδοτήσεων στις χώρες της Ε.Ε. που παραβιάζουν το σύμφωνο σταθερότητας».

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, σε νέες οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την αναστολή των επιδοτήσεων προς τους αγρότες των χωρών των οποίων το έλλειμμα υπερβαίνει το 3% και το χρέος το 60%. Είχε προηγηθεί στη 1 Ιουλίου η πρόταση – εισήγηση του επιτρόπου Όλι Ρεν για το θέμα αυτό.

Απέναντι σʼ αυτή τη συμφωνία, η οποία αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην καταστροφή τους Έλληνες αγρότες και την αγροτική οικονομία της χώρας μας, αν υπήρχε κυβέρνηση η οποία στοιχειωδώς θα προάσπιζε τα συμφέροντα των πολιτών της και της εθνικής οικονομίας όφειλε να είχε «σηκώσει και τις πέτρες» από την αντίδρασή της.

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση αυτή και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, αποδεικνύονται εθελόδουλοι. Ούτε για τα «μάτια του κόσμου» της αγροτιάς δεν έκανε καμία δήλωση διαφωνίας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κυρία Μπατζελή και τα «γιουσουφάκια» σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιδρούσαν. Εσείς όμως όχι.

Ντροπή και αίσχος, κύριοι της κυβέρνησης!

Οι αγρότες αλλά και όλος ο ελληνικός λαός δεν έχουν άλλη επιλογή. Πρέπει να ξεσηκωθούν και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Πρέπει να στείλουν τον κ. Παπακωνσταντίνου μια ώρα νωρίτερα να κάνει καριέρα στο ΔΝΤ. Η κυβέρνηση αυτή έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη για τα συμφέροντα των αγροτών και όλου του ελληνικού λαού.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Μέλος της Ε.Γ. του ΣΥΝ