Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/07/2010

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με το Σύλλογο Υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα  με το Σύλλογο Υπαλλήλων Ελεγκτικού Συνεδρίου με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δηλώσεις:

Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και να συζητήσουμε μαζί τους τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των δημοσίων, όπου δίνουν έναν μεγάλο αγώνα τον οποίο στηρίζουμε ώστε να μην περάσει αυτός ο αντιασφαλιστικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση. Ένας νόμος κατάφορα αντισυνταγματικός διότι στην πράξη η κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, στην διάλυση των επικουρικών ταμείων.

Στην πραγματικότητα επιμένει σε μια πολιτική που δίνει ένα μήνυμα. Ότι δεν εγγυάται συντάξεις για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Αυτές οι επιλογές είναι κατάφορα αντισυνταγματικές και εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν αυτές οι επιλογές στα δικαστήρια και χαιρετίζουμε και τις αντίστοιχες προσφυγές που έχουν ήδη υπάρξει και από φορείς του συνδικαλιστικού χώρου αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Επίσης στη συζήτηση που είχαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη αντίφαση στα λόγια και τις πράξεις της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους κλίνει τη λέξη διαφάνεια, την ίδια στιγμή που είναι εμφανές ότι η χώρα μας ταλανίζεται από προβλήματα διασπάθισης δημόσιου χρήματος και κρούσματα διαφθοράς υπάρχουν παντού, σε όλο το δημόσιο βίο, την ίδια στιγμή συνειδητά η κυβέρνηση απαξιώνει έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς ελέγχου του δημόσιου χρήματος που είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο σήμερα λειτουργεί με τεράστια οργανικά κενά, πάνω από 600 οργανικά κενά, τα οποία βεβαίως δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του. Απαξιώνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο, απαξιώνεται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς ελέγχου του δημόσιου χρήματος στη χώρα, πράγμα δεν συνάδει με την γενικότερη επικοινωνιακή εκστρατεία του πρωθυπουργού για διαφάνεια και έλεγχο στο δημόσιο βίο.

To Γραφείο Τύπου