Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2010

Δήλωση Σόφης Παπαδόγιαννη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνη για θέματα υγείας του ΣΥΝ σχετικά με το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας για τις συμβάσεις δημόσιων νοσοκομείων με τη Siemens

Το πόρισμα των Ελεγκτών  Δημόσιας Υγείας, που αφορά τις απευθείας αναθέσεις και «φουσκωμένες» συμβάσεις μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και της Siemens, αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου στο σύστημα προμηθειών στο χώρο της υγείας, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για χρόνια όχι μόνο ανέχτηκαν αλλά και υπέθαλπταν.

Είναι προφανές, ότι τα λεφτά του ελληνικού λαού αντί να στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, καταλήγουν στα ταμεία πολυεθνικών εταιριών, διογκώνοντας τα ελλείμματα των νοσοκομείων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του δικομματισμού που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα και ως χώρο κερδοσκοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σήμερα επιχειρείται το κόστος αυτών των επιλογών να το πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, που προωθεί η κυβέρνηση και με το νέο νομοσχέδιο για την υγεία, που συζητείται αυτές τις μέρες στη βουλή και κινείται στο πνεύμα και στο γράμμα του μνημονίου.

Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει τον αγώνα για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που παρέχει υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες υγείας και στο οποίο δεν χωρά η δράση των πολυεθνικών και των επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας. 

To Γραφείο Τύπου